• Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
Follow Us

Castle Resort Competition

The results are in, and we're excited to share our submission to the Castle Resort Competition, another Young Architects Competition that we entered this winter. This competition was particularly exciting for us, since Giovanni will be heading to his hometown in Italy next week, which is located about 20 minutes away from the site of this project. Check out our submission below, and please feel free to let us know what you think!

Visitors are immersed in a unique relationship with the landscape through multiple avenues. Guests arrive at the receiving center, which provides spaces for multiple functions such as reception, information kiosks, storage, and a cafe. A gondola acts as an accessible mode of travel up to the top of the ruins.

 

 

 

For the adventurous guests, natural pathways etched into the hillside wind up the cliff, bringing visitors up to a series of wood boardwalks. Each boardwalk level presents an exclusive escape into the fairy tale landscape, accessible to visitors with various levels of mobility, cyclists, as well as service vehicles. Modular cabins are dispersed among each boardwalk, focused around the North side of the cliff in order to achieve the best views of the surrounding site. 

 

The cabins are situated opposite of the town of Roccamandolfi in order to maintain the existing view of the castle ruins. The cabin units range in various levels of privacy. Groupings of three invite diverse interactions between guests, as communal spaces such as pools, decks, and fire pit seating areas act as places for spontaneous social connections while maximizing views for all visitors.

 

 

Cabins spread towards the East into the wood allow for more intimate experiences with the land. Visitors have the option between a standard stacked unit or lofted luxury unit with a kitchenette included, therefore able to welcome the needs of any user. Communal kitchen cabins are located on multiple levels to accommodate visitors staying in the standard units. 

 

 

Each unit is angled to maintain privacy between cabins while maximizing views of the surrounding vegetation and natural reserve. An angled window at the back of each unit allows visitors to gaze at castle ruins and the stars while lying in bed at night. Tavego prefabricated panels are used in the design of each unit allowing for simplicity and speed of construction.  

Thank you for taking the time to check out our design. If you're interested, click here to see the other submissions, and please take a moment to let us know what you think!

 

 

 

 

Please reload

May 10, 2018

April 13, 2018

Please reload

Visit

6th Floor - 44 Princess St.

Exchange District

Winnipeg, Manitoba R3B 1K2  Canada 

Call

T: 204-992-2757

 

Contact

 

© 2018 by

gw architecture inc.